miércoles, 18 de octubre de 2017

#HELP CATALONIA, SAVE EUROPE

La llengua és un vehicle i no un dimoni, sempre suma i mai hauria de polititzar-se. És un ben cultural que obre camins d'entesa, riquesa i visions del món. 
La tolerància a les diferències, el civisme, la llibertat d'expressió, de manifestació, d'associació i la independència dels poders garanteixen la democràcia
Mai la violència, l’obcecació i l'empresonament per les ideologies són el llenguatge de un Estat democràtic i molt menys al segle XXI. 
No es construeix res darrere de un mur, impediment per qualsevol diàleg. Les lleis no estan escrites amb pedres i no es pot utilitzar la Constitució com escut de defensa o la justícia com instrument per establir el statu quo oficialiste.
El poble català aposta per la llum de les espelmes per la pau, per la fortalesa de la resistència pacífica i per la dignitat del que no s'amaga baix un casc de la repressió, sinó mira endavant amb l'objectiu comú de la independència.

Europa hauria de ser la veu que condemna el detriment dels drets humans i afavoreix la llibertat dels pobles, i no promotora d'escoltes sordes de la realitat del seu territori i de la seva gent perquè la indiferència és el primer pas del fracàs comunicatiu.


Vídeo fet per Òmnium Cultural desprès de l'empresonament del seu president Jordi Cuixart i del de Jordi Sánchez, president de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) en defensa de la llibertat i la democràcia.

Vídeo hecho por Òmnium Cultural después de la prisión de su presidente Jordi Cuixart y de la de Jordi  Sánchez, presidente de la Asamblea Nacional Catalana (ANC) en defensa de la libertad y la democracia.

Imatges de la manifestació en rebuig de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural resepectivament, dues institucions en la lluita pacífica per la independència de Catalunya.

Imágenes de la manifestación en rechazo de la prisión de Jordi Sánchez y Jordi Cuixart, presidentes de la Asamblea Nacional Catalana (ANC) y Òmnium Cultural respectivamente, dos instituciones en la lucha pacífica por la independencia de Cataluña.

(Versión en castellano)

#HELP CATALONIA, SAVE EUROPE



La lengua es un vehículo y no un demonio, siempre suma y nunca debería politizarse. Es un bien cultural que abre caminos de entendimiento, riqueza y visiones del mundo.

La tolerancia a las diferencias, el civismo, la libertad de expresión, de manifestación, de asociación y la independencia de los poderes garantizan la democracia.
Nunca la violencia, la obcecación y la prisión por las ideologías son el leguaje de un Estado democrático i mucho menos en el siglo XXI.
No se construye nada detrás de un muro, impedimento para cualquier diálogo. Las leyes no están escritas en piedras y no se puede utilizar la Constitución como escudo de defensa o la justicia como instrumento para establecer el statu quo oficialista.
El pueblo catalán apuesta por la luz de las velas por la paz, por la fortaleza de la resistencia pacífica y por la dignidad que no se esconde bajo un casco de la represión, sino mira hacia adelante con el objetivo común de la independencia.
Europa debería ser la voz que condena el detrimento de los derechos humanos y favorece la libertad de los pueblos, i no promotora de oídos sordos de la realidad de su territorio y de su gente porque la indiferencia es el primer paso del fracaso comunicativo.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Deja tu comentario aquí!